Onderdeel van Sagro Company

Houtrecycling

Ook met hout maken we de circulaire cirkel rond.

Hout is de meest gebruikte natuurlijke grondstof. Dit betekend dat er altijd vraag naar hout zal zijn. Op het gebied van recycling is het verwerken van afvalhout een van onze duurzame activiteiten. In totaal verwerken wij zo’n 100.000 m3 hout op jaarbasis.

 

Hout dat bij ons binnenkomt, bijvoorbeeld uit sloopprojecten, wordt onderverdeeld in drie kwaliteiten: A-B en C. Hoe hoger de houtkwaliteit, hoe hoger de kwaliteit van de terug te winnen grondstof. Hierdoor krijgt oud hout een tweede leven waardoor het kappen van bomen wordt gereduceerd.

 

De hoogwaardigste houtkwaliteit, A-hout (blanke onbehandelde houtsoorten zoals pallets en balken), wordt nuttig toegepast als secundaire grondstof in de houtvezelindustrie en spaanplaatindustrie.

 

De mindere kwaliteit, B-hout (verlijmde-, gelakte of geverfde houtsoorten zoals kozijnen, deuren en meubelpanelen), wordt op maat geshredderd en afgevoerd als biobrandstof voor de aanmaak van duurzame energie in bio-energiecentrales.

 

De minste kwaliteit, C-hout (geïmpregneerde of gewolmaniseerde houtsoorten zoals schuttingplanken, perkoenpaaltjes en steigerplanken), wordt opgeslagen en verwerkt door een erkende verwerker. Het is niet toegestaan C-hout in onze hout containers in te zamelen. 

Contact

Meer weten over houtrecycling? Neem gerust contact met ons op.

Innovarec

Chantal Hamelink – de Block